Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?
Septembrie 07, 2010, 04:50:26

Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont
Noutăţi:

+  TYPO3 usergroup Romania
|-+  Utilizatori TYPO3
| |-+  Intrebari/Raspunsuri Generale
| | |-+  Cale dinamica in TCA
« mesajul precedent următorul mesaj »
Pagini: [1] In jos Imprimă
Autor Subiect: Cale dinamica in TCA  (Citit de 167 ori)
hydrog3n
Novice
*

Adresa de email
« : Iulie 12, 2010, 10:42:38 »

Stie cineve cum pot seta o cale dinamica in TCA? Acum  in Tca-ul extensiei mele am:
  $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = 'uploads/imagini'

si as vre sa am
   $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = 'uploads/imagini/'. $data

,unde $data vreau sa fie data cand fotografia a fost uploadata.

Am incercat sa modific din ext_tables.php, insa nu mi-a reusit!

Are cineva vreo idee. Merci anticipat!

Memorat
alinafleser
Administrator
Novice

« Răspunde #1 : Iulie 12, 2010, 12:44:00 »

Cred ca poti sa pui ceva de genul  $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = 'uploads/imagini/'. date('d-m-Y'), desi nu recomand, pentru ca directoarele de upload se creaza la instalarea extensiei. Daca instalarea extensiei nu le creaza, trebuie instalate manual.

Ai putea insa sa faci altceva: sa folosesti hook-ul de la salvare processDatamap_preProcessFieldArray, unde sa construiesti tu numele directorului, sa verifici daca exista, daca nu exista sa-l creezei, si sa modifici acolo valoarea pentru $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'].

Spune-mi daca ai inteles ce vreau sa zic, sau ai nevoie de mai multe detalii (sti ce e ala un hook, de ex?)
Memorat
hydrog3n
Novice
*

Adresa de email
« Răspunde #2 : Iulie 12, 2010, 01:01:59 »

stiu ce este ala un hook insa nu am folosit pana acum. stiu ca trebuie sa imi fac eu un fisier ceva de genu'
tx_extensiamea_hook si sa il pun in ext_localconf.php si in fisierul asta imi creez clasa mea cu functia:

processDatamap_preProcessFieldArray($recordArray, &$invokingObj){ ... } insa nu stiu cum sa fac mai departe, care este logica. Acum am o extensie care imi uploadeaza imaginea astfel: preiau data curenta, vf daca exista un folder cu numele datei curente, daca nu exista creez folderul si adaug imagine acolo.
 Chestia este ca in administrare cand dau edit pe o inregistrare imi apare la imagine eroarea:

File is missing!
This content element references a file which seems to not exist: ../uploads/imagini/imagine.jpg

uploadul functioneaza, tot ce trebuie sa fac este sa ii zic cum sa ia calea corecta. Am sa incerc, sper sa imi iasa Sad
Memorat
hydrog3n
Novice
*

Adresa de email
« Răspunde #3 : Iulie 13, 2010, 10:01:09 »

am rezolvat pana la urma... am modificat in fisierul ext_tables.php unde am facut un query care sa imi extraga data in functie de $_GET['edit']['extensia_mea'] (id-ul inregistrarii curente). Noua cale am salvat-o intr-o variabila $folder.

Am pus $TCA['extensia_mea']['cale_noua'] = $folder; in acelasi fisier.

iar in tca.php am pus:
$TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = $TCA['extensia_mea']['cale_noua'];

Totul merge perfect!
Merci mult de tot, Alina!
Memorat
Pagini: [1] In sus Imprimă 
« mesajul precedent următorul mesaj »
Schimbă forumul:  

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.