Salutare. Aseara am primit mai multe detalii in legatura cu aplicatia pe care trebuie sa o finalizez si acum imi este si mie totul clar, astfel incat stiu cu exactitate ceea ce vreau sa obtin.
Membrii site-ului vor fi impartiti in 2 categorii, ambele categorii vor avea aceleasi drepturi, doar ca formularul de inregistrare va fi diferit. Ambele formulare de inregistrare vor avea o structura asemanatoare cu:
acesta. Va cuprinde mai multe sectiuni: (sa zicem, A, B, C, D, E...). Sectiunile A, B, C sunt obligatorii, in timp ce D, E, F.... vor fi optionale.
Pot face in asa fel incat ca atunci cand se inregistreaza un nou user sa ii apara doar sectiunile A-D, sa le completeze, sa apese pe linkul de verificare din email, sa se logheze in cont si dupa ce va fi logat sa isi poate completa profilul? (in cazul in care doreste sa si-il completeze). Pentru ca formularul de inregistrare este destul de stufos, as prefera aceasta impartire a lui in 2 etape (prima, atunci cand isi face contul si cea de-a doua, dupa ce se logheaza). Daca nu se poate face aceasta impartire, va ramane un singur formular, cu toate sectiunile, si cu asta basta.
Sitel va mai avea o categorie, de cautare. Aici, membrii site-ului trebuie sa poata cauta in baza de membri dupa mai multe criterii: keyword, sau grup de keywords, sau sa aplice diferite filtre (prestabilite), in functie de optiunile selectate in formularul de inregistrare. (ceva asemanator modului de filtrare al produselor, pe site-ul emag.ro). In urma rezultatului afisarii, daca dau click pe detalii, va tribui sa fie afisat profilul complet al respectivului membru.
O a 3-a chichita, si care cred ca este cel mai greu de facut: Forumul va avea 2 sectiuni: Una libera si una restrictionata. Pentru a deschide un topic in zona restrictionata, membrul imi va trimite mie un mesaj/e-mail si imi va solicita sa ii deschid un topic (el imi va da numele si descrierea.)
Acest topic, va trebui sa poate fi accesat doar de catre cel care mi-a solicitat deschiderea lui si de alti 2,3,4...10 membri, pe care respectivul sa ii va aleage. Poate face aceasta alegere automat? Sa zicem ca el cauta in lista de membri, gaseste 3 membri care au aceleasi interese ca si el si vrea sa le dea acces pe topicul creat pentru el. (Sa ii apara un "+" ceva). Ma gandesc sa folosesc o extensie de comunitate, sau ceva de genul acesta, dar nu stiu cata flexibilitate imi ofera.
Ca sa finalizez: Marile probleme, pentru care va cer ajutorul, le-am scris cu bold. Tot aceasta este si prioritatea lor.
Pentru a-mi usura munca, ce extensii as putea folosi? Extensiile pentru comunitate imi pot fi de vreun ajutor? In cele din urma, formularul de inregistrare l-as putea face dintr-o singrua bucata, asa cum mi-a explicat Toberiu. (Dar ca sa il fac din 2 parti pot folosi aceeasi metoda?) Si cum fac legatura cu forumul, astfel incat doar anumiti membri sa aiba access pe anumite topicuri?
Am incercat sa fiu cat mai explicit cu putinta. Va multumesc pentru timpul acordat si pentru ajutor.