Multa vreme ma injurau colegii de pe CSS/HTML, pentru ca le spuneam ca nu pot sa pun atribute (clasa, id) pe tag-ul de img, pentru imaginile generate de TYPO3 (thumb-uri, etc). Scenariul era foarte simplu si simpatic: eu bombanesc ca ei tot pun clase pe tag-ul de img, ei bombanesc ca ii pun sa modifice.
Astazi insa am descoperit "apa calda"...zic apa calda pentru ca aceasta configurare (o sa o pun mai jos) s-a tot plimbat prin fata ochilor mei de-a lungul timpului si am ignorat-o cu desavarsire. Asa ca, pentru altii care au facut la fel ca mine, o pun aici.
La generarea de imagini, din codul unei extensii, se poate adauga astfel ( o sa pun o bucatica de cod, adaptabila, bineinteles, dupa nevoile fiecaruia):
$conf['image.']['file'] = 'uploads/tx_myextension/' . $row['image'];
$conf['image.']['file.']['maxW'] = $this->conf['imageMaxWidth'];
$conf['image.']['file.']['maxH'] = $this->conf['imageMaxHeight'];
$conf['image.']['altText'] = $row['title'];
$conf['image.']['titleText'] = $row['title'];
$conf['image.']['params'] = 'class="whatever"';$imgCode = $this->IMAGE($conf['image.']);
O alta bucata, de TS de data asta, care poate fi utila si pe care o s-o adaug in continuare, este pentru a adauga o clasa pe tag-ul de img pentru continut de pagina (tt_content). Atentie insa, configurarea asta adauga aceeasi clasa la toate imaginile adaugate ca si continut (inregistrari tt_content de tip Image sau Text w/Image)
tt_content.image.20.1.params = class="whatever"Partea si mai frumoasa este ca
params poate fi definit la randul lui ca un stdWrap, ceea ce poate permite de exemplu parametrizarea numelui clasei de pe img cu uid-ul inregistrarii asociate. In documentatie (
http://typo3.org/documentation/document-library/references/doc_core_tsref/4.1.0/view/8/6/) nu e specificat detaliul acesta, dar va zic eu ca e asa, ca m-am uitat in cod

... cel putin pentru TYPO3 4.3.x