Autor Subiect: Cale dinamica in TCA  (Citit de 729 ori)

hydrog3n

• Novice
  • *
  • Mesaje postate: 15
Cale dinamica in TCA
« : Iulie 12, 2010, 10:42:38 am »
Stie cineve cum pot seta o cale dinamica in TCA? Acum  in Tca-ul extensiei mele am:
  $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = 'uploads/imagini'

si as vre sa am
   $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = 'uploads/imagini/'. $data

,unde $data vreau sa fie data cand fotografia a fost uploadata.

Am incercat sa modific din ext_tables.php, insa nu mi-a reusit!

Are cineva vreo idee. Merci anticipat!

SELECT * FROM horny_girls WHERE body LIKE 'barbie'

alinafleser

• Administrator
  • Novice
  • Mesaje postate: 126
Răspuns: Cale dinamica in TCA
« Răspuns #1 : Iulie 12, 2010, 12:44:00 pm »
Cred ca poti sa pui ceva de genul  $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = 'uploads/imagini/'. date('d-m-Y'), desi nu recomand, pentru ca directoarele de upload se creaza la instalarea extensiei. Daca instalarea extensiei nu le creaza, trebuie instalate manual.

Ai putea insa sa faci altceva: sa folosesti hook-ul de la salvare processDatamap_preProcessFieldArray, unde sa construiesti tu numele directorului, sa verifici daca exista, daca nu exista sa-l creezei, si sa modifici acolo valoarea pentru $TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'].

Spune-mi daca ai inteles ce vreau sa zic, sau ai nevoie de mai multe detalii (sti ce e ala un hook, de ex?)

hydrog3n

• Novice
  • *
« Răspuns #2 : Iulie 12, 2010, 01:01:59 pm »
stiu ce este ala un hook insa nu am folosit pana acum. stiu ca trebuie sa imi fac eu un fisier ceva de genu'
tx_extensiamea_hook si sa il pun in ext_localconf.php si in fisierul asta imi creez clasa mea cu functia:

processDatamap_preProcessFieldArray($recordArray, &$invokingObj){ ... } insa nu stiu cum sa fac mai departe, care este logica. Acum am o extensie care imi uploadeaza imaginea astfel: preiau data curenta, vf daca exista un folder cu numele datei curente, daca nu exista creez folderul si adaug imagine acolo.
 Chestia este ca in administrare cand dau edit pe o inregistrare imi apare la imagine eroarea:

File is missing!
This content element references a file which seems to not exist: ../uploads/imagini/imagine.jpg

uploadul functioneaza, tot ce trebuie sa fac este sa ii zic cum sa ia calea corecta. Am sa incerc, sper sa imi iasa :(

hydrog3n

• Novice
  • *
« Răspuns #3 : Iulie 13, 2010, 10:01:09 am »
am rezolvat pana la urma... am modificat in fisierul ext_tables.php unde am facut un query care sa imi extraga data in functie de $_GET['edit']['extensia_mea'] (id-ul inregistrarii curente). Noua cale am salvat-o intr-o variabila $folder.

Am pus $TCA['extensia_mea']['cale_noua'] = $folder; in acelasi fisier.

iar in tca.php am pus:
$TCA['imagini']['columns']['photo']['config']['uploadfolder'] = $TCA['extensia_mea']['cale_noua'];

Totul merge perfect!
Merci mult de tot, Alina!