Autor Subiect: no cache pentru tt_news  (Citit de 614 ori)

hydrog3n

• Novice
  • *
  • Mesaje postate: 15
no cache pentru tt_news
« : Iunie 29, 2010, 10:06:56 am »
salutare!

Am o mica problema si anume am pe o anumita pagina din site (sa zicem homepage)
 - o listare a ultimelor 5 articole din toate categoriile de stiri
 - o listare a unui articol random din alta categorie

Toate bune, in afara de faptul ca articolul afisat random este mereu acelasi. Asta din cauza cache-ului (pentru ca la refresh normal afiseaza acelasi articol, iar la ctrl+F5 imi afiseaza random).
    As vrea sa stiu daca pot ca NUMAI pentru aceasta listare random pot sa pun no_cache.
Momentan am pus in typoscript pentru pagina mea:

plugin.tt_news = USER_INT (ca sa nu imi mai faca cache pe tot ceea ce inseamna tt_news pe pagina mea)

SELECT * FROM horny_girls WHERE body LIKE 'barbie'

alinafleser

• Administrator
  • Novice
  • Mesaje postate: 126
Răspuns: no cache pentru tt_news
« Răspuns #1 : Iunie 29, 2010, 12:24:02 pm »
Pentru tt_news ai optiunea plugin.tt_news.allowCaching, care implicit este setata la 1. Seteaza la 0. Poti chiar sa o pui in campul Typoscript for this content element (plugin.tt_news.[your TS]) (tab-ul Other Settings) la editarea continutului de tip plugin

tiberiu

• Novice
  • *
  • Mesaje postate: 209
    • http://www.arobs.com
Răspuns: no cache pentru tt_news
« Răspuns #2 : Iulie 19, 2010, 07:01:19 pm »
Salut,

Daca te uiti in sursa, pentru 'allowCaching=0', se foloseste functia 'set_no_cache()', o functie recomandata doar pentru perioada in care site-ul se afla in development, in niciun caz pentru site-urile aflate in productie.

Recomand - pentru site-urile in productie -  sa incerci sa setezi extensia tt_news ca si USER_INT, in acest fel activandu-se un mecanism de anulare a caching-ului DOAR pentru extensia tt_news.

Codul ar fi:

plugin.tt_news = USER_INT

pune-l undeva in paginile superioare, in root page de exemplu.

Specific ca eu n-am folosit-o niciodata pentru extensia tt_news, ci doar pentru alte extensii, create de mine... si functioneaza perfect. Daca o sa incerci, spune-ne te rog rezultatele... ;)

Thx.
« Ultima Modificare: Iulie 19, 2010, 07:02:59 pm de tiberiu »
Tiberiu Contiu
PHP System Architect
AROBS Transilvania Software
str. Minerilor, nr. 63, Cluj-Napoca

www.arobs.ro , www.arobs.com

E-mail: tiberiu.contiu(at)arobs.com , tiberiu.contiu(at)yahoo.com