Salut,
Am un task la care am inceput sa lucrez si fiind destul de mare (cel putin asa mi se pare) am inceput sa intalnesc probleme chiar de la inceput.
In principiu trebuie sa modific modalitatea de acces pe pagina (sau content element) eliminand accesul pe grupuri si inlocuidu-l cu un tip de access pe care o sa-l definesc intr-o extensie separata.
Problema mea imediata este care functii din ce classe sunt responsabile de acest lucru. Din ce am cautat eu raspunsul se gaseste in extensia cms din sysext dar dupa cum stiti aceasta e destul de mare.
Am cautat in clasele din dir tslib: class.tslib_content.php si class.tslib_fe.php dar nu am gasit mare lucru.
In clasa class.tslib_fe.php am gasit functia "checkPageGroupAccess($row, $groupList=NULL)" si am crezut ca ea e responsabila pentru accesul la pagini. Totusi la un debug am observat ca nu se trece prin aceasta functie.
Am cautat si un tutorial despre extensia CMS dar sincer nu am gasit. Eventual puteti sa-mi dati un link catre un tutorial. E imposibil sa nu existe doar una din cele mai importante extensii din core.
Mersi anticipat.