Autor Subiect: Crearea de thumb-uri si numele imaginilor temporare  (Citit de 459 ori)

alinafleser

• Administrator
  • Novice
  • Mesaje postate: 126
Crearea de thumb-uri si numele imaginilor temporare
« : Martie 08, 2010, 05:09:46 pm »
O problema destul de neplacuta la generarea thumb-urilor (in special la nivel SEO, si care mie personal mi-a facut un car de draci) este numele total nesemnificativ pe care TYPO3 il genereaza pentru noile imagini create.

Pentru curiosi, numele unei imagini se genereaza astfel:
1. se concateneaza numele imaginii (cu calea relativa) cu array-ul de configurari (width, height, etc) serializat si cu array-ul de configurari ale imaginii de background (mask-image...sper ca l-am tradus bine), daca este folosita o astfel de imagine, de asemenea serializat
2. String-ul obtinut se cripteaza folosind md5, apoi se iau primele 10 caractere.
3. La acesta se adauga extensia imaginii

Pentru a pastra numele original imaginii exista o extensie, in principiu foarte desteapta, fl_realurl_image (http://typo3.org/extensions/repository/view/fl_realurl_image/current/), care insa plezneste foarte frumos in cazul site-urilor cu trafic mare si numar mare de imagini (creeaza o tabela imensa, daca numarul imaginilor este mare; pentru fiecare thumb afisat se face un query pentru a prelua numele imaginii).

Dar cum TYPO3-ul nu-i deloc prost, exista o configurare specificata frumusel chiar in documentatie, dar de care n-am dat decat foarte tarziu si dupa indelungi cautari, desi era aproape sub nasul meu  :D (http://typo3.org/documentation/document-library/references/doc_core_tsref/4.1.0/view/7/3/):

config.meaningfulTempFilePrefix = [int]

O sa pun mai jos descrierea ei:

If set it will try to render a meaningful prefix before temporary image files.
Works with GIFBUILDER files (taking content from the Gifbuilder TEXT objects), menus (taking the title of the menu item) and scaled images (using original filename base).

Un detaliu care insa nu-i destul de bine precizat este faptul ca valoarea acestei configurari reprezinta, de exemplu in cazul thumb-urilor, numarul de caractere pe care sa-l preia din numele imaginii originale. Se obtine astfel un nume de fisier de tipul:
[substring_nume_imagine_originale][hash].[extensie_imagine]

Sper sa va fie de folos!

« Ultima Modificare: Martie 08, 2010, 05:11:35 pm de alinafleser »