Autor Subiect: copiere a datelor cand sunt localizate  (Citit de 753 ori)

kilgor

• Novice
  • *
  • Mesaje postate: 5
copiere a datelor cand sunt localizate
« : Ianuarie 28, 2010, 03:01:12 pm »
Salut,

E prima oara cand scriu aici sper sa ma fac si inteles :)
Am un content element "document" care are mai multe proprietati (name, extensie, doc_type....). Acest element poate fi localizat in toate limbile. De exemplu daca am un CE de tip "document" cu doc_type = checklist, toate localizarile (la creare) vor avea doc_type = checklist.
Acuma daca la limba default schimb doc_type din checklist in report, elementele localizate raman tot checklist.
Intrebarea mea e cum fac ca si localizatile elementului sa se schimbe in report.

Va rog daca aveti vreo idee as aprecia.

alinafleser

• Administrator
  • Novice
  • Mesaje postate: 126
Răspuns: copiere a datelor cand sunt localizate
« Răspuns #1 : Ianuarie 28, 2010, 04:23:05 pm »
Din cate stiu eu, ceea ce vrei tu sa realizezi, update-ul automat al inregistrarilor localizate la modificarea inregistrarii originale, nu prea e posibil in Typo3. Cel putin nu e o functionalitate implicita.
Solutia mea insa ar fi urmatoarea: sa folosesti hook-uri astfel incat sa intervii dupa salvarea inregistrarii originale si sa updatezi tu (adica sa faci tu query-urile de update) inregistrarile localizate. Exista mai multe hook-uri pe care poti sa le folosesti pentru a intervenii in procesul de salvare: processDatamap_preProcessFieldArray, processDatamap_postProcessFieldArray,processDatamap_afterDatabaseOperations, processDatamap_afterAllOperations., plus alte cateva. Eu recomand folosirea ultimului listat aici.
Pentru mai multe detalii despre hook-uri, vezi link-ul asta:
http://typo3.org/documentation/document-library/core-documentation/doc_core_api/4.2.0/view/3/4/

kilgor

• Novice
  • *
« Răspuns #2 : Ianuarie 28, 2010, 05:56:51 pm »
Mersi de raspuns. O sa incerc asa

kilgor

• Novice
  • *
« Răspuns #3 : Ianuarie 29, 2010, 12:46:55 pm »
Merge. Mi-a luat ceva mai mult sa invat sa folosesc hook-urile :) dar e perfect.
Multumesc mult de ajutor.