Salut Luciana,
M-am uitat putin peste site-ul care vrei sa-l modifici, respectiv peste functionalitatea de 'meniu'. Ceea mai buna idee ar fi sa creezi o extensie proprie folosind 'kickstarter' care sa-ti faca intreaga functionalitate de la pagina 'Mitglieder': output continut principal si output submeniu stanga.
Extensia ta, la accesarea meniului principal 'Mitglieder' va face output pentru meniul din stanga ('Ach-Cot', 'Cre-Gap', ..., 'Toc-Zun') si pentru contentul paginii (input-ul de search). Apoi, cand user-ul cauta ceva sau acceseaza unul dintre submeniurile din stanga, extensia ta va identifica variabilele $_GET sau $_POST si in functie de continut va face output-ul corespunzator. De exemplu: dai click pe 'Ach-Cot': se schimba variabilele get la '..&sel=1..', iar in content-ul principal sunt afisati autorii. Acelasi lucru va trebui sa-l faci in extensia ta, schimband output-ul: in stanga sa faci meniul ales ca fiind selectat, in content sa afisezi autorii corespunzatori.
Cand afisezi autorul, atunci se schimba variabila get '...&mid= ...'. In momentul cand ai variabila get 'mid' setata si numerica, schimbi output-ul extensiei: in stanga se afiseaza meniul dorit, in content se afiseaza continutul primei intrari din noul submeniu: 'Leseprobe'.
Conceptual, in mintea mea e foarte clar ce trebuie sa faci si am incercat sa-ti expun cat mai clar cu putinta workflow-ul. In functie de cunostintele tale de typo3 s-ar putea sa intampini probleme tehnice, dar daca e cazul... scrie-ne la obiect, spunand ce ai facut, cum ai incercat, unde te-ai impotmolit.. etc.
Pentru inceput, asigura-te ca ai instalata extensia 'kickstarter', citeste documentatia si 'joaca-te' creand extensii noi.
Aspteptam sa revii... Succes.