Autor Subiect: Eroare php  (Citit de 990 ori)

Edutz

• Novice
  • *
  • Mesaje postate: 10
Eroare php
« : Martie 10, 2009, 04:09:01 pm »
Am pe template-ul de typo3 redirectionari catre php, ceva de genul:

<a href="fileadmin/templates/galerie.php?categ=1&sub=1&name=capri&title=Capri">Capri</a>

Rulez site-ul si cand vreau sa accesez o pagina de genul imi da eroarea:

"The requested URL /fileadmin/templates/fileadmin/templates/pages/mobila_italia/bucatarii.php was not found on this server."

Cand am vazut prima data eroarea am crezut ca nu am facut legatura cum trebuie, am verificat, dar erau facute ok. Ceea ce nu inteleg eu este faptul ca nu stiu de ce imi pune "/fileadmin/templates/" in plus la link-ul din template... Orice idee este bine primita  ;D

Multumesc mult  ;D

alinafleser

• Administrator
  • Novice
  • Mesaje postate: 126
Răspuns: Eroare php
« Răspuns #1 : Martie 11, 2009, 08:51:32 am »
Primul meu comentariu este urmatorul: sa creezi o pagina folosind un fisier php "extern" Typo3 (adica nu sa o extensie care sa implementeze functionalitatea) nu este un mod standard de lucru typo3.

Daca totusi te decizi sa pastrezi acest mod de lucru, verifica in sursa html tag-ul base: <base href="....." /> daca are /fileadmin/templates/ in valoarea href. Daca da, elimina bucatica asta de cale.

Edutz

• Novice
  • *
« Răspuns #2 : Martie 11, 2009, 02:29:02 pm »
Nu prea inteleg chestia cu fisierul php "extern" si problema este ca nici nu stiu php.

Am reusit sa creez legaturile cu php-urile, dar am dat de cateva probleme:
    1. am vazut ca sunt mai multe php-uri care trebuie sa fie legate la template-ul meu din typo3
    2. dupa ce am facut conexiunea cu php-urile cand le apelam din typo3 meniul meu disparea si imi aparea cel din template-ul html.
    Ceea ce nu stiu cum sa fac este : cum reusesc sa fac sa mi se pastreze meniul indiferent daca sunt pe pagina de php sau pe cea de typo3 (lucrez cu templatevoila si am incarcat paginile php ca fiind subtemplate-uri la template-ul "tata", dar nu am vazut mare diferenta si nici nu prea am gasit documentatie care sa ma lamureasca) ???

alinafleser

• Administrator
  • Novice
« Răspuns #3 : Martie 11, 2009, 02:54:52 pm »
In principiu, nici un fisier php nu ar avea ce sa cauta in fileadmin. De asemenea nici un link din site nu ar trebui mearga direct catre un fisier php (de ex. cum e a href="fileadmin/templates/galerie.php?categ=1&sub=1&name=capri&title=Capri">Capri</a>).

Toata partea de functionalitate (ma refer aici la partea de cod php) ar trebui sa se regaseasca in extensii. Poti sa-ti creezi propriile extensii folosind kickstarter (care este si el de fapt o extensie...de creat extensii). Google-it si o sa gasesti documentatie despre asta (desi nu foarte bine pusa la punct si nu foarte completa din punctul meu de vedere).

Daca nu tu creezi partea de php, roaga-l pe programator sa studieze documentatia typo3.

Nu prea inteleg partea asta
1. am vazut ca sunt mai multe php-uri care trebuie sa fie legate la template-ul meu din typo3
pentru ca nu imi dau seama cum ai abordat tu acest proiect. Cum anume ai facut conexiunea cu php-urile si cum le-ai apelat din typo3? Din typoscript cu includeLibs?

Edutz

• Novice
  • *
« Răspuns #4 : Martie 11, 2009, 03:30:27 pm »
De aproximativ 2 saptamani am primit sarcina sa invat Typo3 si acum trebuie sa fac un site care contine si php. Pana la partea de php m-am descurcat foarte bine, dar cand am dat de php s-a cam oprit treaba.

Ceea ce am vrut sa zic prin "mai multe php-uri care trebuie sa fie legate la template-ul meu din typo3" este ca in template-ul original sunt mai multe linkuri catre fac trimiterea catre diferite pagini php... Acum incerc sa vad daca pot sa scap de php, transformandu-le in html ca apoi sa le pot integra cu typo3

Conexiunea paginilor php am facut-o prin template, am incarcat template-ul in typo3 dupa care apelam php-urile.
« Ultima Modificare: Martie 11, 2009, 03:45:44 pm de Edutz »

alinafleser

• Administrator
  • Novice
« Răspuns #5 : Martie 12, 2009, 08:44:46 am »
Ideal ar fi ca pentru fiecare astfel de link din template sa creezi cate o pagina (pagina typo3). Functionalitatea acestor pagini o realizezi folosind extensii publice (de pe repostory) sau extensii create de tine.

In template-ul tau pui markere in loc de calea de la href la link-uri, markere pe care apoi le definesti in typoscript ca si link-uri folosind typolink.

Meniul de asemenea trebuie sa fie mapat peste un marker din template-ul tau.

Nu stiu cat de clara am fost. Cel mai bine e sa iei fiecare notiune pe care nu o intelegi si sa cauti documentatie despre ea.

Sfat: Ca sa lucrezi eficient cu typo3 si mai ales daca e vorba de proiecte cu functionalitati mai complexe, trebuie sa sti php!