Autor Subiect: Utilizarea unor tabele proprii  (Citit de 891 ori)

Ioana

• Novice
  • *
  • Mesaje postate: 6
Utilizarea unor tabele proprii
« : Ianuarie 16, 2009, 11:48:39 am »
Salut.

Exista posibilitatea ca in typ03 sa se realizeze interfata bazandu-se pe tabele cu o structura stabilita de dezvoltator? 

Multumesc.

alinafleser

• Administrator
  • Novice
  • Mesaje postate: 126
Răspuns: Utilizarea unor tabele proprii
« Răspuns #1 : Ianuarie 19, 2009, 08:44:58 am »
Typo3 are propriul stil de tabele. De exemplu fiecare tabela ar trebui sa aiba macar urmatoarele campuri: uid, pid, tstamp, crdate, cruser_id. Poti insa folosi o alta structura de tabele daca iti creezi propriile extensii de FrontEnd. Este insa mai greu sa folosesti typo3 pentru a administra aceste tabele.

O alta varianta ar fi sa creezi tabele noi creeand o extensie cu ajutorul kickstarter, apoi sa creezi un fisier de import al datelor din baza de date dorita.   

Ioana

• Novice
  • *
« Răspuns #2 : Ianuarie 22, 2009, 04:34:45 pm »
Mersi pentru raspuns.

Am incercat sa dezvolt ce mi-ai zis dar fara nici un rezultat concret.

Unde pot gasi documentatie in acest sens?
A avut nevoie cineva de asa ceva?

alinafleser

• Administrator
  • Novice
« Răspuns #3 : Ianuarie 23, 2009, 09:41:56 am »
Nu-mi dai te rog niste detalii suplimentare? Baza de date exista deja? Sau vrei sa o creezi acum, dar sa-i poti controla structura? Ai incercat sa-ti faci propria extensie?

Poti creea extensii proprii si tabele proprii folosind kickstarter. Este tot o extensie typo3 si o poti downloada de la urmatorul link:
http://typo3.org/extensions/repository/view/kickstarter/current/;
din pacate nu prea exista documentatie pentru kickstarter, dar o sa te descurci fara probleme. Poti gasi insa ceva informatii aici:
http://typo3.org/documentation/document-library/tutorials/player_profile_basic/0.0.8/view/1/2/#id2694382

Ai mai instalat extensii typo3 pana acum?

Legat de structura tabelelor typo3, am gasit asta:
http://typo3.org/documentation/document-library/core-documentation/doc_core_inside/4.2.0/view/2/6/#id4189189
si asta:
http://www.packtpub.com/article/planning-extensions-in-typo3

Te rog ajuta-ma sa-mi dau seama cum pot sa te ajut. Spune-mi pls cat de tare ai interactionat pana acum cu typo3 si unde te-ai impotmolit in incercarile tale.

Ioana

• Novice
  • *
« Răspuns #4 : Ianuarie 26, 2009, 09:01:20 am »
Ciao,

Mersi mult pentru raspunsul rapid :-).

Baza de date nu exista inca, vreau sa o creez si sa ii pot controla structura, sa fac interogari si asa mai departe.

De facut propria extensie inca nu am incercat deoarece sunt la inceput cu typo3. De o saptamana si ceva m-am apucat si incerc sa ajung un pic mai repede la ceea ce ma intereseaza.

Am instalat pana acum extensii. Am intampinat probleme la extensia pentru phpmyadmin si dbal. Phpmyadmin nu exista cand am instalat typo3 si am preluat extensia, dar am primit mesajul acesta cand am vrut sa vizualizez in backend:
"The requested URL /typo3conf/ext/phpmyadmin/res/phpMyAdmin-3.1.1-all-languages/t/typo3/index.php was not found on this server"
 iar la dbal dupa ce am instalat extensia nici macar nu ma mai pot loga in backend pt site-ul respectiv.

O sa ma uit peste sugestiile tale, poate ma vor ajuta.

Ioana

alinafleser

• Administrator
  • Novice
« Răspuns #5 : Ianuarie 26, 2009, 02:53:32 pm »
Din cate stiu eu, dbal 0.9.9 este conceputa pentru Typo 4.0.x. Tu ce versiune de typo3 folosesti?

Legat de phpMyAdmin 4.2.0 (asta cred ca ai instalat-o), eu am reusit sa o instalez fara probleme pe Typo3 4.2.4 (ai grija insa ca versiunea asta e compatibila cu Typo3 4.2.x)

Cat despre propria structura de table, kickstarter este cuvantul cheie. Downloadeaza extensia si instaleaz-o. In Extension Manager, in select box-ul cu "Import Extensions", "Installl extensions", etc, o sa-ti apara o noua optiune: "Make new extension". De aici poti sa-ti creezi propria extensie, care sa aiba propriile tabele. Folosind optiune "New Database Tables" poti sa-ti declari tabele, campuri, etc.

Incearca si zi-mi daca te descurci si unde te impotmolesti. De asemenea, nu uita: Google are de cele mai multe ori o gramada de raspunsuri pentru care noua ne-ar trebui enorm de mult timp ca sa le descoperim singuri.

Ioana

• Novice
  • *
« Răspuns #6 : Ianuarie 26, 2009, 03:51:43 pm »
eu am versiunea Typo3 4.2.3...

probabil ca de aia nu merge dbal 0.9.9 dar daca tie iti merge phpmyadmin pe o versiunea mai noua decat a mea ar trebui si mie sa imi mearga, nu?

am instalat extensia kickstarter_0.4.0 si am facut exemplul din documentul :
http://typo3.org/documentation/document-library/tutorials/player_profile_basic/0.0.8/view/1/2/#id2694382
totul a fost cu succes insa nu a aparut nimic in frontend asa cum era de asteptat si imi apare si mesajul acesta: "A difference between the originally installed version and the current was detected!".
O sa mai caut documentatie.

Mersi pentru ajutor.

alinafleser

• Administrator
  • Novice
« Răspuns #7 : Ianuarie 26, 2009, 10:03:50 pm »
Ignora mesajul ala cu "A difference..."

Mai uite un link care sper sa-ti fie de ajutor (nu ma injura ca-ti dau de lucru  ;) ):
http://typo3.org/documentation/document-library/core-documentation/doc_core_api/4.2.0/view/2/1/

Ideea e ca n-o sa-ti apara nimic automat in FE, trebuie sa scrii tu cod php, sa faci eventual ceva configurari, ceva TypoScript, etc pentru a afisa ceva in front-end.

Cel mai bun exemplu "didactic", desi deloc cel mai usor, este extensia tt_news...instaleaza-o, uita-te in cod, intoarce-o pe toate partile.

O extensie buna de studiat pt inceput ar fi photo_gals.

Apropo, la documentatia asta ai ajuns?

http://typo3.org/documentation/document-library/tutorials/doc_tut_quickstart/0.1.0/view/

Ideea e ca Typo3 nu e deloc greu, dar e destul de greu sa inveti de unul singur. Documentatia e prost structurata. Lucruri care iti iau ore si zile de mancat nervii pot fi explicate si aratate de catre cineva care deja le stie in cateva minute.

Ioana

• Novice
  • *
« Răspuns #8 : Ianuarie 27, 2009, 12:08:48 pm »
O sa ma uit si peste link-urile trimise.

Asa este, e greu sa inveti de unul singur, de aceea ma bucur ca exista forum-ul asta si ca este activ.

Quickstart-ul l-am parcurs deja si am incercat sa fac cam toate exemplele de acolo.

Stiu ca nu apare nimic in FE automat, dar acolo in documentatie sugereaza niste pasi care ar putea fi urmati pentru a avea afisat (codat in php si configurari) insa tot nu apare.
Varianta numai cu TypoScript inca nu am incercat-o. 

Mersi  :)

alinafleser

• Administrator
  • Novice
« Răspuns #9 : Ianuarie 27, 2009, 04:43:13 pm »
Daca site-ul e pus pe un server public,  da-mi un link si user de backend, sa ma uit sa vad care e problema. Asta daca vrei si daca poti, bineinteles. Poti sa-mi trimiti un mesaj doar mie (forumul are aceasta  optiune: dai click pe profilul utilizatorului dorit si undeva jos in meniul din stanga exista optiunea Trimite mesaj personal, sau asa ceva).